REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning
English Austrian Belgian Croatian Hungarian Italian Polish Rumanian Spanish Swedish Turkish

KUTAC ZA UČENJE

Samo-Procjena  
Naši tečajevi
PROJEKT

Što je REVEAL 2  
PARTNERI

BEST  
CSV
Forum
FVSZ
FdW
Espiral
HELP
IDP
IHF
IWS
KSEAD
NCVO
Pro Vobis
SURADNICI

Pridruženi partneri  
VIJESTI & Sadržaj

Vijesti  
Dogadanja

REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning

HELP partner of REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning

HELP


HELP je osnovan u Splitu, Hrvatska 1991., kao nevladina organizacija za pomoć mladima i osobama s problemima vezanim za konzumiranje droga. Sjedište HELP-a je u Splitu, ali područje djelovanja je šire. Pokrenuti som aktivnosti u nekoliko drugih gradova i otoka u Dalmaciji, kao i u drugim sjevernim i južnim hrvatskim županijama.

Sve naše aktivnosti se sprovode u deva smjerna kroz dva glavna paralelna programa: Informativni centra iza mlade (ICM) i Smanjenje ištete (Harm Reduction - HR).

Glavni cilj smanjenja štete (HR) je prevencije HIV / AIDS. U okviru aktivnosti HR nastojimo smanjiti štete uzrokovane konzumiranjem droga ili nekim drugim visokorizičnim ponašanjima, osobito komercijalni seksualni rad. Ciljna skupina je populacija s visokorizičnim ponašanjima; intravenski ovisniji o drogama (IVO), komercijalne seksualne radnice (KSR) i ljudi koji žive s HIV / AIDS(HIV+ osobe). Neke od aktivnosti u HR su: Zamjena pribora (Needle Exchange), vanjski ard, slanje ovisniaka na liječenje u terapijske zajednice u zemlji i inozemstvu, dobrovoljne savjetovanje i testiranje na HIV i hepatitis (CST), distribucija obrazovnih materijala, osiguravanje besplatnih prezervativa, pružanje medicinskih ispite, podizanje osvijesti u jacvnosti o HIV / AIDS-u, brizga o HIV pozitivnima osobama, dedukcije, treninzi i sl.

Glavna ciljna skupina Informativnog centra iza mlade (ICM) su mladi općenito (dob 14-29).Kroz ICM HELP nastoji poboljšati kvalitetu života mladih. Cilj je osnažiti mlade ljude da se oponašaju odgovornije i preuzmu aktivniju ulogu u društvu. Da obi ih osposobili za takvu ulogu, potrebno hi je informirati i educirati. Kroz ICM, nastojimo prikupiti i distribuirati što više korisnih informacija, bez političkih, vjerskih ili drugih utjecaja.Također nastojimo potaknuti mobilnost mladih, poboljšati neformalno obrazovanja i međukulturno razumijevanje, kao i potaknuti volonterstvo među mladima na lokalnoj i međunarodnoj razini. Da bi bili uspješniji u postizanju tih ciljeva, HELP nastoji osigurati što više moguće različitih domaćih i međunarodnih mogućnosti zaključivanje mladih u aktivnosti neformalnog učenja. Kao rezultat takvog angažmana je veliki broj mladih ikoji aktivno sudjeluju u volonterskim aktivnostima na lokalnoj i međunarodnoj razini (EVS). U svibnju 2011 na dodjeli nagrada tijekom Europskog tjedna mladih 2011 u Antwerpenu, volonter iz HELP-a je bio jedan od pobjednika u kategoriji uključivo društvo.

Od 2003 HELP je permanentno akreditiran kao organizacija domaćin i pošiljatelj volontera, te koordinator projekata, a 2008 je bio nominiran kao Kontakt točka za Hrvatsku za EU projekt Mladi na djelu. Imamo 10 stalno zaposlenih i oko 120 volontera, uglavnom muladi u dobi od16-25.
RevealŽelite li
znati više
o projektu REVEAL
Reveal
Predbilježite se ovdje:  
     Ažurirati
     Ukloniti
   Procitajte
najnovije vijesti
o projektu REVEAL
i povecajte ucinkovitost
volonterstva u
Europi.


Testirajte svoje vještine i
povecajte ucinkovitost
volonterstva u
Europa.

Get involved in REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning
Email: info@revealvolunteering.eu - Reveal YouTube Channel

CVSForum IDPEspiralIWSProvobis
Help IHF BEST FdW NCVO KSEAD FVSZ
Sitemap

This Project has been funded
with the support of the
Erasmus+ programme
of the European Union


  This site is optimized for 1024 x 768 screen resolution & Broadband Connection. Tested on  Internet Explorer  Mozilla Firefox  Google Chrome

"This project has been funded with the support of the Erasmus+ programme of the European Union. This web site and its contents reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein."