REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning
English Austrian Belgian Croatian Hungarian Italian Polish Rumanian Spanish Swedish Turkish

KUNSKAPSHÖRNAN

Testa dig själv  
Våra kurser
PROJEKT

Vad är REVEAL 2  
PARTNERS

BEST  
CSV
Forum
FVSZ
FdW
Espiral
HELP
IDP
IHF
IWS
KSEAD
NCVO
Pro Vobis
ASSOCIERADE

Associerade partners  
AKTUELLT

Nyheter  
Evenemang

REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning

HELP partner of REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning

HELP


HELP grundades 1991 i Split, Kroatien, som en icke-statlig organisation för att hjälpa ungdomar och personer med drog- och narkotikarelaterade problem. HELP har sitt kontor i Split, men har aktiviteter på flera orter. HELP driver verksamhet i flera andra städer och öar i Dalmatien, samt i norra och södra Kroatien. Deras verksamhet har två huvudsakliga parallella program: Youth Information Center (YIC) och Harm Reduction (HR).

Det huvudsakliga målet för Harm Reduction (HR) är att förebygga HIV/AIDS.

Inom ramen för Harm Reduction försöker HELP minska de skador som orsakas av narkotikaanvändning eller skador ifrån andra högriskbeteenden, särskilt kommersiella sexarbetare. Målgruppen är befolkningen med högriskbeteenden, sprutnarkomaner (IDU), prostituerade (CSW) och PLWHIV (personer som lever med HIV/AIDS). Några av Harm Reductions aktiviteter är: nålbyten, kampanjarbete, skicka injektionsmissbrukare för terapeutisk behandling, frivilliga avvänjning och testning hiv och hepatit (VCT), distribuera utbildningsmaterial, dela ut gratis kondomer, erbjuda läkarundersökningar, öka allmänhetens medvetenhet om HIV/AIDS, ta hand om PLWHIV, ge utbildningar m.m.

Den huvudsakliga målgruppen för Youth Information Center (YIC) är ungdomar i åldern 14-29 år. Genom YIC försöker HELP höja livskvalitén i ungdomarnas liv. Det huvudsakliga målet är att ge unga människor möjligheten att ta mer ansvar och en mer aktiv roll i samhället. För att göra dem kapabla för en sådan roll är det nödvändigt att informera och utbilda dem. Genom YIC försöker HELP samla in och distribuera så mycket användbar information som möjligt, utan politiskt, religiöst eller annat inflytande. De försöker också utveckla ungdomars rörlighet, stärka icke formell utbildning och interkulturell förståelse, samt stimulera till frivilligt engagemang bland ungdomar på lokal och internationell nivå.

För att bli mer framgångsrika i att nå dessa mål försöker HELP ge så många ungdomar som möjligt olika lokala och internationella möjligheter, som skapats för ungdomarnas engagemang och icke-formella lärande.

Som ett resultat av sådant engagemang är ett stort antal ungdomar aktiva i volontärverksamhet på lokal och internationell nivå (EVS). I maj 2011 på en prisutdelning under Europeiska ungdomsveckan 2011 i Antwerpen, var en av HELPs frivilliga en av vinnarna i kategorin "Inkluderande samhälle".

Sedan 2003 har HELP ackrediterats som värd, skickat och samordnat organisationer och under 2008 utsågs HELP till Kroatiens kontaktorganisation i EU projektet "Youth in Action". HELP har 10 heltidsanställda och cirka 120 frivilliga, främst ungdomar (ålder 16-25)
RevealVill du
veta mer
om REVEAL
Reveal
Prenumerera här   
     Uppdatera
     Ta bort
   Läs de
senaste nyheterna
från projektet
REVEAL.

Testa dina
kunskaper och
höj din
kompetens.Get involved in REVEAL - Raising Effectiveness of Volunteering in Europe through Adult Learning
Email: info@revealvolunteering.eu - Reveal YouTube Channel

CVSForum IDPEspiralIWSProvobis
Help IHF BEST FdW NCVO KSEAD FVSZ
Sitemap

Projektet stöds av
Europeiska unionens
Erasmus+ programme


  Siten är optimerad för 1024 x 768 skärmupplösning & bredbandsanslutning. Testad på  Internet Explorer  Mozilla Firefox  Google Chrome
"Projektet genomförs med ekonomiskt stöd från Europeiska kommissionen. För uppgifterna i denna publikation (som är ett meddelande) ansvarar endast upphovsmannen. Europeiska kommissionen tar inget ansvar för hur dessa uppgifter kan komma att användas."